Genetik
Har alla människor samma förutsättningar?
Det hade varit det rättvisaste så klart men det är långt ifrån verkligheten.
Alla kan inte bli lika starka som Magnus Samuelsson eller ha lika bra bollsinne som Zlatan, om det hade varit så hade väldigt många människor varit det. För att komma till yttersta nivån krävs engagemang, talang och rätt genetik.
Vår kroppssammansättning är indelade i tre olika kroppstyper

Ektomorf används inom träning för att beskriva en person med smal benstomme som har svårt att lägga på sig både muskler och fett, även vid högt kaloriintag.
Mesomorf har smal midja, bredare axlar och lätt att bygga muskler utan att lägga på sig fett. Kan ta fördel av att äta mer kolhydrater eftersom dom oftast har hög förbränning.
Endomorf har bredare midja och lätt att bygga muskler men också lättare tendens till övervikt. En person med endomorft genuppsättning är oftast en så kallad "slow-oxidizers" och tar fördel av lågkolhydratkost.
Och med det sagt så är det bara att gilla läget att vi alla har olika förutsättningar när det gäller både vår fysik och mentala. Det är tyvärr ingenting vi kan påverka hur gärna vi än skulle vilja, men har man ett tydligt mål eller en dröm framför sig men har generna emot sig så får man träna lite smartare och hitta sin rätta diet och satsa på det man har anlag för. Alla kan som sagt inte bli bäst, men vi kan bli väldigt mycket bättre på allt vi gör.'
Referenser
Dr. William Sheldon onhuman personality traits /human physique - somatypes
Dr. William Sheldon onhuman personality traits /human physique - somatypes
J.E.L. Carter, Ph.D.
Department of Exercise and Nutritional Sciences San Diego State University
San Diego, CA. 92182-7251. U.S.A.